© טרונצ'ו

נעים להכיר!

אני תמר, אמא לשלושה מתוקים

שאוהבים לשחק, ליצור, להשתולל

וגם לעייף את ההורים שלהם.

טרונצ'ו זה המקום שבו אני לומדת

יחד אתכם איך ליהנות מההורות

למרות השגרה השוחקת.

הצטרפו אליי וניהנה ביחד!

מתכון לקוקילידה עם אופציה טבעונית

July 9, 2017

עבר לו שבוע והתחלנו להתרגל לרעיון שהחופש הגדול כאן ולא מתכוון ללכת לשום מקום בחודשיים הקרובים. בפרויקט הקיץ של הבלוג - "חופש גדול, כסף קטן" - כבר הספקנו לעשות כמה דברים שעולים עד 30 ש"ח: להכין רובה מים תוצרת בית, לאפות עוגיות אלפחורס ספריקנלס צבעוניות וקיציות ולהעלות בקבוצת הפייסבוק רעיונות מעניינים ליצירה מחומרים שונים. בעמוד הסודי של מנויי הבלוג יש עוד כמה רעיונות והפתעות, אז אם אתם עדיין לא רשומים, כדאי לכם לעשות זאת עכשיו כי בכל שבוע עולה הטבה חדשה ושווה!

 

 

היום, במסגרת הפרויקט, נבלה עם הילדים במטבח בהכנת ממתק קיצי ומפנק, שאמנם אפשר לקנות מוכן, אבל הכי הכי כיף להכין לבד בבית - קוקילידה! או "קסטה", כמו שהיינו קוראים לזה כשהיינו ילדים. ההכנה ממש לא מסובכת וילדים יוכלו להשתלב בתהליך בקלות רבה. בנוסף, אם אתם טבעונים בטח תשמחו לשמוע שיש גם אופציה להכנה ללא מוצרים מן החי. שימו לב שהתהליך מתחלק לשניים - הכנת הגלידה והעוגיות וההרכבה שלהם. אפשר להכין את הגלידה והעוגיות באותו יום ולהרכיב אותן יום לאחר מכן, או להכין את הגלידה ורק למחרת להכין את העוגיות ולהרכיב הכל יחד. תעשו מה שמתחשק לכם בהתאם לזמן ולכוחות.

 

 

אז קודם כל... מה צריך?

 

לגלידה:

400 גרם חלב מרוכז (לטבעונים: יש כאן מתכון ממש לא מסובך לחלב מרוכז ביתי שאפשר להכין בגרסה טבעונית)

500 מ"ל שמנת מתוקה (לטבעונים: להחליף בקצפת צמחית)

כפית וחצי תמצית וניל

 

 

לעוגיות:

50 גרם חמאה רכה (לטבעונים: 1/3 כוס שמן קוקוס)

3/4 כוס סוכר חום בהיר

2 ביצים (לטבעונים: חצי כוס רסק תפוחים טבעי)

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1/4 כוס קקאו

2 כפיות אבקת אפיה

מעט מלח

 

 

איך מכינים את הגלידה?

מקציפים את השמנת המתוקה/הקצפת הצמחית לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוסיפים פנימה את החלב המרוכז ותמצית הווניל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לתערובת אחידה.

 

 

ועכשיו שימו לב לפטנט: כדי לחסוך את העבודה על יצירת עיגולים מהגלידה, מקפיאים את התערובות בתוך כלי בצורת גליל כך שלאחר ההקפאה נקבל גליל גלידה קפוא וכל מה שנצטרך לעשות זה לחתוך אותו לפרוסות. אנחנו אלתרנו והשתמשנו בקופסה גדולה של מלח שחתכנו את החלק העליון שלה, אבל כל כלי בצורה דומה יוכל להתאים. אם נשאר עודף מהתערובת אפשר להקפיא בקופסה רגילה ולזלול מתי שמתחשק.

 

 

איך מכינים את העוגיות?

בקערת המיקסר מקציפים את החמאה/שמן קוקוס והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים/רסק התפוחים ותמצית הווניל ומעבדים עד להטמעה בתערובת. מוסיפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומעבדים לקבלת בצק אחיד ודי דביק. משטחים את הבצק, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים כשעה. מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה גדול בעובי 1/2 סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר דומה לזה של גליל הגלידה, מסדרים בתבנית ואופים כ-9 דקות (להיזהר מאפיית יתר!). מצננים את העוגיות.

 

 

ואיך מכינים את הקוקילידה?

אחרי שגליל הגלידה קפא לחלוטין, מוציאים אותו מהמקפיא ומחלצים בעדינות מתוך הקופסה (ניתן להעביר את הקופסה מתחת לזרם מים פושרים, אך חשוב להיזהר שהגלידה לא תימס מדי). חותכים מהגליל פרוסות בעובי הרצוי (אצלנו הפרוסות היו בערך בעובי של סנטימטר פלוס מינוס וזה היה מוצלח), מניחים כל פרוסה בין שתי עוגיות ומחזירים מהר להקפאה.

 

 

 

נכון שזה ממש מגניב? אה כן, ואחרי שהגלידה קופאת לחלוטין אפשר כמובן לזלול אותה בהנאה!

 

 

האמת? זה יוצא טעים בטירוףףףף... כל כך טעים שהחרשתי עכשיו שתי קוקילידות בזמן שהילדים עסוקים בשלהם. הכמות שבמתכון מספיקה להכנה של כ-20 יחידות (תלוי בגודל של הקוקילידות שתכינו), וכל אחת מהן היא תענוג צרוף גם לקטנים וגם לגדולים. מה יותר כיף מלצאת לגינה עם הילדים אחר הצהריים ולזלול יחד את המעדן הזה? תראו כמה קל ליהנות בפחות מ-30 ש"ח!

 

יש לכם שאלות? הכנתם את הקוקילידה ואתם רוצים לספר לי איך יצא? בא לכם לבקש משהו מיוחד להמשך פרויקט הקיץ? אני כאן כדי לשמוע - כתבו לי בתגובות!

 

חגיגה של קיץ בטרונצ'ו!

Please reload

Please reload

שווה לקרוא